Min syn på healing

Vad är healing?

Flera har frågat mig vad healing egentligen är. En del är mycket skeptiska och tycker att det känns för nytt och flummigt. Helt okej för min del, enligt mig är det bra att ifrågasätta och fundera på vad vi tycker och känner. Tänk om vi skulle köpa allt som alla pratar och skriver om, från politiker, i media eller vid kafferasten på jobbet. Jag tror att det är klokt att fundera och ifrågasätta, allt kanske inte är sant? Kanske healing också är påhittat? Eller….

Jag ska i alla fall försöka att förklara min syn på detta. Enligt mig är vi alla healers. Vi ger och tar emot energi (healing) så gott som hela tiden, av våra nära och kära, kanske av en arbetskamrat eller någon annan du träffar. Healing kanske har funnits så länge som vi…? Det är bara det att vi ibland komplicerar det för mycket. Kanske det är ordet healing skrämmer en del. Låter för engelskt tycker en del, men vi kan om du vill byta ut det mot läkning i vissa fall, energi i andra.

Som t.ex. när du slår i armbågen så lägger du ofta rent reflexmässigt handen på det onda. Du läker dig själv. Speciellt kan man se detta hos barn. De vill ofta att man lägger handen på deras panna när de mår illa eller när de slagit sig. Eller så vill de att du ska blåsa på det onda, och det onda försvinner. Detta är då tankens kraft, tankens energi. Healing är så mycket mer än en behandling. Något annat som säkert alla känner igen, är att av vissa du umgås med så känner du dig glad, upplyft och full av energi. Du har då tagit emot healing.

Precis som att du kan uppleva motsatsen. Du kanske känner dig matt och orkeslös efter möte med en annan människa. Du kan till och med få huvudvärk, känna dig illamående etc. Du har då gett healing.

Många kan även känna att kramar är en form av healing. Man mår oftast väldigt bra när man fått en härlig kram!

Mitt sätt att arbeta med Reiki är oftast även med stresshantering och Mindfulness, då vet verkar som att det är många som upplever stress och har ett behov av att öva på att vara mer närvarande i nuet.