Reiki

 

Kort om alla behandlingar finner du på rubriken Behandlingar. Eller klicka på denna text.

 

Reiki är en japansk läknings/healingmetod för avslappning & avstressning.

Genom denna handpåläggning fylls kroppen på med energi.
Detta gör att Reiki kan lindra smärta, spänningar,
blockeringar & stress, stimulera immunförsvaret mm.

Reiki verkar på såväl kroppen, sinnet och själen
samt strävar efter att få alla dessa delar i harmonisk balans.
Den ”rensar ut” både fysiskt och mentalt.

Reiki är allmänstärkande och lämplig för såväl sjuka som friska människor.

 

Hur går en reiki behandlingen till?

Jag brukar prata en liten stund med dig innan du lägger dig på rygg på massagebänken. (Du behåller dina kläder på.) Jag börjar med att lägga mina händer på din panna och behandlingen börjar. Alla upplever behandlingen på olika sätt. Vissa känner värme, andra kyla och ibland kan det kännas som en pirrade eller vibrerande känsla. Det är du som mottagare som drar till dig precis den mängd energi som du behöver för stunden. Jag flyttar mina händer till olika punkter på kroppen och du fyller på där du behöver. Behandlar även ryggen om så behövs. Oftast avslutar jag med att låta dig vila några minuter för att långsamt vakna upp och känna hur kroppen känns.


650:- för 60 min
800:- för 90 min

Reiki + Ljusterapi (Qlight)
700:- för 60 min

 

 


Vad är då reiki och fungerar det verkligen.

Ja, jag har ej alla svar på dessa frågor men ska försöka förklara på mitt sätt. Många frågar om det inte är så att man måste tro på reiki för att det ska fungera. Oftast är svaret nej, du behöver inte tro på det för att det ska fungera. Flera som ej trott på reiki har ändå känt stora förändringar och vissa har fått kraftfulla reaktioner och berättat att de verkligen känner att energin strömmar igenom kroppen. Jag tror att  kroppen/själen (vad det nu än är) har en vilja att förändras. Kanske omedvetet men att någon del av personen vill få mer energi. Tankens kraft är större än vad vi tror. Ni har säkert märkt vad positivt tänkande kan göra, vilken kraft det är! Så ett tag funderade jag på om det enbart var tankens kraft som gjorde att ett helande ägde rum. Var detta då placeboeffekten? Om så är fallet, spelar det egentligen någon roll? Så länge jag och andra blir friskare och mår bättre, är inte detta det viktigaste? Nu både tror och känner jag visserligen att reiki fungerar alldeles utmärkt med eller utan placeboeffekt men att viljan att läkas kan vara en viktig del, argumenterar jag inte emot. Eller vad är placeboeffekten? Jag längtar tills forskare kan berätta det för mig, nya studier kommer mer och mer. Är det inte självläkning? Kroppens sätt att läka sig själv? Är det inte då healing? Eller? Maila mig gärna och diskutera vidare. tillit@live.se

Det underlättar och läkning sker snabbare om du har en vilja att läkas, en vilja att bli mer framgångsrik, en vilja att bli en gladare människa eller vad än anledningen är för att du vill gå på en reikibehandling. Energi och balans i kroppen behövs ofta för att detta ska ske men det är ändå du själv som gör förändringen i ditt liv. Så healingen är ofta början på detta arbete.

Vad skiljer sig då mellan reiki och andra healing tekniker? Ja, egentligen kanske inte så mycket. Jag tror att energin är ungefär den samma. Men vissa som ger healing blir helt uttömda efter de har gett behandlingar. Det är precis tvärtom med reiki. Vi som arbetar med reiki ger ej av vår egna energi till klienten. Personen som ger healingen öppnar upp reikikanalen och fungerar mer som ett verktyg. Det är du själv som drar till dig den energi som du behöver. Detta kan verka abstrakt och konstigt. Men jag själv har svårt att förstå saker som att universum inte tar slut, hur långt det är till stjärnorna eller varför inte ta relativitetsteorin? Det är många saker som vi har svårt att förstå. Men dom finns runt oss likväl, vare sig vi uppfattar dom eller inte.

Det som även tilltalar mig med reiki är dess enkelhet. Alla kan lära sig detta och fungera som ett verktyg till andra och även sig själv genom att få en reiki initiering av en reiki lärare. En person som har fått en initiering genomgår en mycket gammal teknik för att bl.a. fininställa den fysiska och eteriska kroppen till en högre vibrationsnivå. Är du intresserad av att gå en se Kurser m.m.

Kanske även ska berätta att reiki kommer ursprungligen ifrån Tibet och dess nuvarande form är utvecklad av  Dr. Mikao Usui från Japan i början av 1900-talet.  Själva ordet är japanskt och betyder universell livsenergi. (rei = universell, ki = livsenergi)

Vill du läsa mer om min syn på healing klicka här

Tillits behandlingar är klassat som friskvård av Skatteverket