Reikihealing

Kort om alla behandlingar finner du på rubriken Behandlingar. Eller klicka på denna text.

Reiki är en japansk läknings/healingmetod för avslappning & avstressning.

Genom denna handpåläggning fylls kroppen på med energi.
Detta gör att Reiki kan lindra smärta, spänningar,
blockeringar & stress, stimulera immunförsvaret mm.

Reiki verkar på såväl kroppen, sinnet och själen
samt strävar efter att få alla dessa delar i harmonisk balans.
Den ”rensar ut” både fysiskt och mentalt.

Reiki är allmänstärkande och lämplig för såväl sjuka som friska människor.

Hur går en reikihealing behandlingen till?

Jag brukar prata en liten stund med dig innan du lägger dig på rygg på massagebänken. (Du behåller dina kläder på.) Jag börjar med att lägga mina händer på din panna och behandlingen börjar.
.
Alla upplever behandlingen på olika sätt. Vissa känner värme, andra kyla och ibland kan det kännas som en pirrade eller vibrerande känsla. Det är du som mottagare som drar till dig precis den mängd energi som du behöver för stunden. Jag flyttar mina händer till olika punkter på kroppen och du fyller på där du behöver.
.
Ibland sker behandlingen helt i tystnad och ibland pratar vi. Det händer att en del lättar sitt hjärta om allt från himmel och jord och jag har oftast en enbart lyssnande roll men ibland ställer jag frågor, gör vägledda meditationer etc. Ofta kan det vara så att när vi fyller på med energi samt slappnar av är det lättare att hitta lösningar på t.ex. vardags problem.
.
Ibland blir du trött efter en behandling, ibland hur pigg som helst. Precis som efter t.ex. Yoga eller en vanlig massagebehandling. Behöver du vila händer det att du blir trött så att kroppen din ska få sin vila, ibland får du mer energi på direkten med känslan att du skuttar ut och vill ut och utforska världen. Inget är vare sig rätt eller fel utan bara olika, just det som du behöver just nu, just idag.
.
Jag jobbar ej traditionellt medialt och pratar ej med döda anhöriga etc, Är det budskap av detta slaget du söker så rekommenderar jag varmt andra healers som arbetar med detta.  Mitt fokus ligger oftast på hur du kan få en lugnare vardag, enkla tips på hur du kan hantera din stress och fylla på din energi, hur du laddar just dina batterier. Min förhoppning att du går ifrån lokalen med känslan av att just du själv kan förändra ditt liv om du så önskar. Om hur små förändringar kan spela större roll än du tror och hitta fram till vad du mår bra av.


850:- för 60 min
1250:- för 90 min

Reiki + Ljusterapi (Qlight)
900:- för 60 min

Reiki + Ryggradsträning
820:- för 45 min Reiki + 15 min ryggradsträning
920:- för 60 min Reiki + 15 min ryggradsträning

 


Vad är då reiki?

Det händer att en del frågar om det inte är så att man måste tro på reiki för att det ska fungera. Oftast är svaret nej, du behöver inte tro på det för att det ska fungera. Flera som ej trott på reiki har ändå känt stora förändringar och fått kraftfulla reaktioner och förvånat berättat att de verkligen känner att energin strömmar igenom kroppen. Jag tror att vårt inre har en vilja att förändras, en känsla av att vilja läkas. Kanske ibland omedvetet men att någon del av personen vill få mer energi.
.
Det underlättar och läkning kan ske snabbare om du har en vilja att förändras, att läkas, en vilja att bli en gladare människa eller vad än anledningen är för att du vill gå på en behandling. Är du t.ex. tömd på energi så är det ej så lätt att gå in i en förändring, liten som stor. Så en healing kan vara början på detta arbete, men det är vad du gör efter en behandling som gör det varaktigt. Fortsätter du att gå in i samma mönster om och om igen så blir det svårare att få varaktiga lösningar…
.
Vad skiljer sig då mellan reiki och andra healing tekniker? Ja, egentligen kanske inte så mycket. Jag tror att energin är ungefär den samma. Möter däremot de som ger healing som blir helt uttömda efter att de har gett behandlingar. Jag upplever det motsatta i Reikin. Ju mer jag arbetar med det, desto bättre mår även jag. Självklart kan ja bli tömd på energi fortfarande, men det är ofta i det privata och oftast för att jag ej tagit hand om mig själv, ej laddat upp batterierna innan de tagit slut.
.
Jag personligen är ej så mycket för att jämföra olika healingtekniker… För det förekommer då o då jämförelser om vilken energi som är den högsta, den ljusaste etc, jag menar mer att gå på din inre känsla. Vilken person passar dig? Känner du tillit till den människan, känner du att ni klickar på ett sätt som gör att du får respekt och/eller trygghet till personen? Gå efter magkänslan ej metoden. Har inte än mött ens någon som jobbar med healing på exakt samma vis, då det personliga för mig spelar roll. En del dras vi till, andra inte. Gå till flera och testa vad som passar dig. Ingen vet bättre vad som passar dig, än just du själv. Och en del går både till mig och andra helare, det går också bra. Vi alla är olika, och är bra på olika saker. För mig varken bättre eller sämre, bara olika. Testa olika tekniker om du vill, en del börjar med Reiki för att sedan gå över till något annat, en del börjar något annat för att sedan gå över till Reiki. Känn efter, känn efter inne i din kropp.
.
Det som även tilltalar mig med reiki är dess enkelhet. Alla kan lära sig detta och fungera som ett verktyg till andra och även sig själv genom att få en reiki initiering av en reiki lärare. En person som har fått en initiering genomgår en mycket gammal teknik för att bl.a. fininställa den fysiska och eteriska kroppen till en högre vibrationsnivå. Det är här en del kan uppleva att det blir flummigt. Och visst det kan te sig flummigt, helt okej. Men tänk dig som en radioapparat, du ställer in på en viss frekvens för att få in en viss radiokanal. Vi ställer in en viss kanal så att vi kan ge energi utan att själva bli trötta. Reikin är även individuell, du öppnar upp samma kanal men den upplevs ej lika för alla, den utgår ifrån individen och alla upplever det olika.
.
Reiki kommer ursprungligen ifrån Tibet och dess nuvarande form är utvecklad av  Dr. Mikao Usui från Japan i början av 1900-talet.  Själva ordet är japanskt och betyder universell livsenergi. (rei = universell, ki = livsenergi)

Vill du läsa mer om min syn på healing klicka här