Om Johanna och Tillit

Av rent privata skäl varför reiki, så handlar det till stor del om min hälsa. Åt min första penicillin kur när jag var två veckor, hade hunnit med 10 kurer innan jag fyllt ett år.  Så fortsatte det, blev ett ”öronbarn” och drogs ständigt med förkylningar, magsmärtor, nötallergi m.m. Inget allvarligt men det var det som startade sökandet på läkning. Åkte in och ut på sjukhus. När jag blev äldre testade jag olika hälsokurer m.m. men förblev ett mysterium för både läkare och andra. Ingen hittade något fel. De sa att jag har ett dåligt immunförsvar och får leva med det. Själv visste jag på något vis att jag kunde bli läkt, bara inte hur.

Runt 2002 träffade Ulla Fagerås som arbetade med Reiki. Då kände att det var detta var starten till vad jag letat efter. Så många saker förändrades tack vare detta, på så många vis. Även min hälsa förändrades helt, jag blir fortfarande förkyld någon gång ibland även nu, men nu några dagar om året, förr hade jag bara några dagar om året då jag var helt fri från förkylning. 

Så på denna väg är det. Vips står jag här med ett friskvårdsföretag sedan hösten 2008. Hade ingen tanke eller dröm om att starta eget men det bara blev så. Låter kanske konstigt men det blev verkligen bara. Något ledde in mig på denna väg och visade mig möjligheterna och jag följde på något vis bara med. Jag känner som att jag får hjälp med så många saker, vårt inre som ger oss tysta guidningar och ibland går det inte att ignorera det längre…  

Jag tror att vi alla har flera saker vi är bra på och jag verkar då och då ha förmågan att få människor att öppna sig. Min make brukar skämta om det, att det är hopplöst att skicka in mig och köpa eller hämta något, för jag fastnar ibland lite här och där och vips har de berättat hela sina liv och lite där till. Händer just nu allt mer sällan,  och tror mig se ett samband mellan mitt företag och detta. Ju mer jag arbetar med Tillit och ju mer jag tillåter mig att vara den jag är, både mina styrkor och även med mina svagheter så behöver jag ej ”hjälpa”/lyssna/se främlingar på min fritid. De verkar på något magiskt vis komma till Tillit istället…

I år är det 16 år sedan jag startade, och 2015 sade jag upp mig från mitt fasta tjänst och har nu möjligheten arbeta fullt ut med Tillit. Men har valt av flera anledningar att ej arbeta heltid utan jobbar oftast 3-4 dagar i veckan, inte bara för att jag är förälder utan även att jag mår bäst av att ej stressa för mycket, att ej bara fokusera på arbete utan även på flera delar av livet. Livet är nu och jag är tacksam för att jag har möjligheten att uppleva det som sker.

Förutom Reikin så har jag bl.a. läst till Avspänningspedagog och Mindfulnessinstruktör (även inom Trauma-Sensitive Mindtulness, TSM). De senaste fördjupningarna jag gör är att lära mig Qi gong samt spännande och givande kurser om kroppens intelligens med Santoshi (https://embodiedbeing.me/). Att uppleva vad som sker av bla. lugna rörelser och hur kroppen är ofta sätter igång att läka sig självt till stora delar. Det är underbart att se och uppleva, både inom mig själv och andra.

Resan forsätter och vem vet, kanske ses även vi?

Varmt välkomna!

Med värme//
Johanna